Naujienos

EUROPOS SĄJUNGOS STRUKTŪRINIŲ FONDŲ LĖŠŲ BENDRAI FINANSUOJAMAS PROJEKTAS 08.6.1-ESFA-T-927-01-0073 „BENDRYSTĖS DŽIAUGSMAS“

Projektas organizacijoje tai – iššūkis , susitelkimas veiklai, nauji patyrimai, sunkumai ir laimėjimų džiaugsmas.
Paskelbus projektų konkursą, Skuodo vaikų lopšelio-darželio direktorė A. Pitrėnienė subūrė projekto grupę, paskyrė grupės pirmininke Aureliją Jonikaitę, tuo metu dirbusia socialine pedagoge, su kuria išanalizavo idėją, galimus projekto tikslus, suformulavo projekto pavadinimą ir po kelių savaičių Aurelijos parengtas projektas buvo patvirtintas – taip gimė „Bendrystės džiaugsmas“.
2019 m. vasario 4 dieną pasirašėme projekto „Bendrystės džiaugsmas“ sutartį ir pradėjome veiklą. Projekte dalyvavo ir dalyvauja keturios šeimos, kurių vaikai lanko Skuodo vaikų lopšelį-darželį. Pirminė projekto sutartis buvo pratęsta net tris kartus, nes projekto įgyvendinimą trikdė COVID-19 pandemija, karantinas, bet šiandien jau aišku, kad projektą sėkmingai užbaigsime 2021 metais.
Projekto metu buvo skatinamas asmeninės higienos ir sveikos gyvensenos integravimas, ugdomas kultūros ir meno pažinimas bei stiprinamas komunikacijos ir bendruomeniškumo jausmas. Projekto dalyviai turėjo puikų laiką dalyvaudami mokymų cikle „Asmens higienos pagrindai“, kurio metu išklausė teorinius pranešimus, atliko praktines užduotis įvairiomis temomis: „Asmens higienos pagrindai“, „Rankų ir nagų priežiūra“, „Veido odos priežiūra ir makiažas“. Teorinius ir praktinius užsiėmimus, kurie vyko Skuodo vaikų lopšelio-darželio salėje ir Skuodo higienos ir sveikatingumo centre vedė projekto vykdymo grupės nariai – sveikatos ir maitinimo organizavimo specialistė Viktorija Sungailaitė, turinti kosmetikės kvalifikaciją, specialusis pedagogas Tomas Kinčius ir projekto grupės pirmininkė, projekto koordinatorė, mokytoja (auklėtoja) dirbanti pagal ikimokyklinio ugdymo programą, Aurelija Jonikaitė, turinti ir kosmetikės-vizažistės kvalifikaciją, t. p. projekte pagal savanoriškų darbų sutartį dirbo visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Vilma Donielienė.
Žinodami, kokią didelę reikšmę žmogaus gyvenimo kokybei turi menas, projekto metu organizavome išvykas į muziejus, aplankėme ne vieną spektaklį vaikams ir visai šeimai – Klaipėdos lėlių teatre ( „Nepaprasta Eduardo Tiuleino kelionė“), Klaipėdos Žvejų rūmuose („Romeo ir Džuljeta“). Aplankėme Jūrų muziejų, kuriame grožėjomės delfinų ir ruonių pasirodymais bei apžiūrėjome išpuoselėtą muziejaus teritoriją. Visiems patiko išvyka į Radailiuose įsikūrusį Dino parką, saldainių gamyba Kretingos muziejuje, o jau ką kalbėti apie Kretingos Žiemos sodą.
Įgyvendinus numatytas veiklas, mokymus, išvykas, planavome susitikimus su vietos valdžios atstovais, kuriuos pavadinome „Refleksijos pusryčiais”. Jų metu turėjome puikią galimybę pabendrauti, pasidalinti mintimis, paklausti ir išgirsti atsakymus į projekto dalyvių klausimus. Susitikimuose dalyvavo Skuodo rajono savivaldybės administracijos direktorius Žydrūnas Ramanavičius, vicemerė Daiva Budrienė, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Renata Kilijonienė, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotoja Loreta Vasiliauskienė ir Socialinės paramos skyriaus vedėja Rasa Noreikienė.
Norime pasidžiaugti ir padėkoti savo projekto partneriams – „Skuodo krašto bendruomenei”, kurios pirmininkė Skuodo rajono savivaldybės Teisės, personalo ir dokumentų valdymo skyriaus vedėja Lijana Beinoraitė. Partneriai padėjo projekte dalyvaujančioms šeimoms organizuoti psichologo konsultacijas, kad iškilus sunkumams, šeimos žinotų, kur kreiptis ir kur gauti pagalbą.
Artėjant projekto pabaigai, labai džiaugiamės galėję įgyvendinti šį gražų ir reikšmingą projektą.
Žiūrėdami į rezultatus, matome, kiek smagių akimirkų patyrėme, kiek neišdildomų įspūdžių paliko projektas kiekvieno širdyje – ir dalyvių, ir projekto organizatorių.
Linkime kiekvienam nebijoti naujovių, siekti daugiau, nei turime šiandien.

Mokytoja (auklėtoja) Aurelija Jonikaitė