Naujienos

ŪKINIŲ GYVŪNŲ PARODA

Spalio 20 dieną mūsų darželyje lankėsi „Naminių gyvūnų paroda“ iš Kauno rajono. Paroda atvyko pagal Šviečiamosios gyvulininkystės programą, kurioje dalyvauja „Vyturėlių“ grupės vaikučiai su mokytoja (auklėtoja) Silvija Lazdauskiene. Į parodą pakvietėme ir savo draugus iš „Smalsučių“ ir „Gudručių“ grupių. Vaikučiams tai buvo didžiulė staigmena.
Parodoje vaikučiai buvo supažindinami su vištomis, šinšilomis, lietuviškais ir amerikiečių veislės triušiais, putpelėmis. Renginio organizatorė ir ūkinių gyvūnu šeimininkė, vaikučiams papasakojo apie kiekvieną atsivežtą gyvūnėlį. Vaikai sužinojo kuo gyvūnai maitinasi, kokią teikia naudą žmogui, kur naudojamos jų plunksnos, kailiukai, kiaušiniai. Buvo demonstruojama, kaip smėlyje prausiasi šinšiliukai. Vaikučiams buvo suteikta galimybė gyvūnėlius paliesti, paglostyti, pamaitinti ir pasidžiaugti jais.
Šis, trumpas susitikimas su ūkio gyvūnais vaikučiams kėlė džiaugsmą, veidelius puošė šypsenėlės, akelės spindėjo iš nuostabos. Paroda vaikučiams paliko džiugius prisiminimus, kuriais pasidalino ir su tėveliais.

Mokytoja (auklėtoja) Silvija Lazdauskienė