Naujienos

PAŽINTIS SU MINERALAIS

,,Žiogelių“ grupės vaikai dar niekada nebuvo keliavę mokykliniu autobusu, nors apie tai svajojo ne kartą. Jų svajonei buvo lemta išsipildyti spalio 1 dieną, kai išsiruošė aplankyti Respublikinį Vaclovo Into akmenų muziejų Mosėdyje.
Atvykusius vaikus pasitiko muziejaus darbuotoja, kuri pakvietė į vidų. ,,Žiogeliams“ buvo įdomu išgirsti, kad akmenų muziejus įsikūręs sename vandens malūne. O kur malūnas – ten ir girnos, ir nepaprasti nutikimai su velniais. Lankytojai savo akimis galėjo pamatyti katilą neklaužadoms šutinti bei sienose  įstigusias velnių kanopas.
Toliau sekė ekspozicijos apžiūra ir pažintis su akmenimis bei fosilijomis. Tai buvo vaikams negirdėtas žodis, bet pažadėjo jį įsiminti ir papasakoti namiškiams ką jis reiškia. ,,Žiogeliai“ sužinojo, kad akmenys yra įvairių spalvų, formų ir dydžių, kad jie nėra amžini, nes pamažu sudyla, veikiami saulės, lietaus, šalčio ir vėjo. Per mikroskopą galėjo stebėti akmens, kuris atrodė šaltas ir pilkas, spalvas ir sudėtį.
Edukacijų erdvėje vaikų laukė stebuklingi akmenukai. Iš jų visi susivėrė apyrankes ir jomis pasipuošė. Padėkoję muziejaus darbuotojai už įdomią edukaciją ,,Mineralas juvelyrikoje. Mano papuošalas“, vaikai išėjo pasivaikščioti po Akmenų parką: ėjo pro stebuklingus vartus ir bėgiojo nepaprastais akmenų labirintais, apžiūrėjo riedulius, atvežtus iš viso pasaulio.
Važiuodami namo daug klausinėjo apie velnius ir diskutavo, ar tikrai jų suvertos apyrankės turės magiškų galių?

Mokytoja (auklėtoja) dirbanti pagal ikimokyklinio ugdymo programą  Rasa Bernotienė