Valstybiniai projektai

SVEIKATINIMO AKCIJA ,,MAŽIEJI TURISTAI – 2021“

Rugsėjo 27 d. Skuodo vaikų lopšelio – darželio vaikučiai ir darbuotojai  dalyvavo respublikinės ikimokyklinių įstaigų darbuotojų asociacijos ,,Sveikatos želmenėliai“ sveikatinimo akcijoje ,, Mažieji turistai – 2021“. Akcija skirta Pasaulinei turizmo dienai paminėti.
Puikus, saulėtas rytas nuteikė visus prasmingai praleisti laiką gamtoje, pakeliauti ne tik po darželių teritorijas, bet ir išeiti į parką, į miestą ir net už miesto ribų.
Sveikatinimo akcijos dalyvius pasitiko šuniukas Amsius, kuris išdalino atšvaitus ir palinkėjo saugių kelionių. Vaikai turėjo puikią galimybę pasigėrėti rudenišku oru, sparčiai besikeičiančia gamta, įveikti kliūčių ruožus, pajausti buvimo kartu malonumą. Vaikai keliavo įvairiais maršrutais, bėgiojo, šokinėjo, rinko lapus, braidė įsivaizduojamoj upėj, lipo per tvorą, pastovėjo ant kelmelių, apkabino medį, o patirtais įspūdžiais dalinosi draugų tarpe.
Mažieji keliautojai dar kartą įsitikino, kad buvimas gryname ore, nueitas kelias, įveiktos kliūtys, pokštai ir nauji atradimai papildė žinių bagažą, suteikė džiugių emocijų. Grįžę į grupes, vaikai savo įspūdžius perteikė piešinėliuose.

 

Mokytoja(auklėtoja), dirbanti pagal ikimokyklinio ugdymo programą Vilma Kontrimienė