Naujienos

Spalvota vaikystė mandaloje

Birželio pirmoji – skirta paminėti Tarptautinę vaikų gynimo dieną. Ta diena primena, kokie pažeidžiami, jautrūs ir nuostabūs yra mūsų vaikai. Mes, suaugusieji, esame atsakingi už tai, kad jų vaikystė būtų saugi, laiminga, pilna džiaugsmo.
Organizuodamos Respublikinį ikimokyklinių ugdymo įstaigų bendruomenių projektą „Spalvota vaikystė mandaloje“, skirto vaikų gynimo dienai paminėti, kvietėme respublikos mokytojus skatinti ugdytinius reikšti savo svajones, išlaisvinti kūrybiškumą, atskleisti originalumą kuriant mandalas.
Džiugu, kad į kvietimą atsiliepė nemažas būrys pedagogų iš visos Lietuvos. Darbelius projektui siuntė Jurbarko, Kauno miesto ir rajono, Klaipėdos, Palangos, Panevėžio, Skuodo miesto ir rajono, Šakių, Šiaulių miesto ir rajono, Šilutės, Švenčionėlių, Telšių, Trakų, Vilkaviškio, Utenos, Vilniaus, Žiežmarių, Kėdainių mokytojai. 70 mokytojų atsiuntė 121 mandalą. Mandalas kūrė daugiau nei 150 vaikų.
Smagu matyti įvairias kūrybos raiškas. Vaikai kūrė naudodami pačias įvairiausias priemones (gamtinę medžiagą, antrines žaliavas, žaisliukus, flomasterius, akvarelę, plastiliną) ir technikas (piešimo, spalvinimo, konstravimo, modeliavimo ir kitas). Kiekviena mandala savita, originali, nepakartojama. Džiaugiamės matydami kuriančią mūsų ateities kartą.
Mandalose matyti, kad šie vaikai auga saugūs, laimingi ir mylimi.
Visus darbelius sudėjome į virtualią knygelę. Kviečiame ir jus pavartyti knygą, pasidžiaugti Lietuvos vaikų spalvota vaikyste.

Knygos nuoroda:

https://read.bookcreator.com/ik3HD5uFJeUsOnQQXV4CP4G1eI92/sAO_aFalSe-1AJf3KF0cuQ

Mokytoja metodininkė Jovita Liaučienė
Mokytoja metodininkė Laima Galdikienė