Naujienos

Tolerancijos diena

Lapkričio 16 dieną Lietuvoje yra minima Tolerancijos diena. Šią tradiciją jau keletą metų yra perėmęs ir Skuodo vaikų lopšelis darželis.
Neatsitiktinai Tolerancijos dienos simbolį pasirinkome Klevo lapą. Turbūt rudenį nieko nėra gražiau, kaip įvairiomis spalvomis „pražydę“ klevo lapai. O jau jų šnarėjimas po kojomis parke – nenusakomas malonumas. Esame pakantūs jų kritimui ir visai nesvarbu, kad jie šiukšlina gatves, šaligatvius, grožimės jais ir žavimės jų spalvingumu.
Taip pat šie metai yra paskelbti – vaikų emocinės gerovės metais. Filmukų, skaidrių pagalba pasakojome, kas yra tos emocijos, kokios jos yra, kaip jas atpažinti ir kaip su jomis gyventi. Kaip susidraugauti ir priimti kitokį vaiką.
Grupėse auklėtojos su vaikais taip pat paminėjo šią dieną. Socialinė pedagogė, specialusis pedagogas ir psichologo asistentė bendradarbiaudami tarpusavyje vykdė veiklas ikimokyklinėse Boružiukų, Buratinų ir priešmokyklinėse Giliukų, Gudručių ir Smalsučių grupėse.
Vaikai piešė, spalvino klevo lapus. Ant jų nupiešė savo vyraujančią emociją, o kitas vaikas nupiešė ir visas pagrindines emocijas. Piešė kas kaip norėjo. Tada tuos lapus kirpo ir klijavo. Gavosi nemažas, ypatingai spalvotas su vaikų emocijomis Klevo medis.
Vaikams šis užsiėmimas labai patiko, jie noriai dirbo, domėjosi emocijomis, jų raiška.

Sigita Galinskienė