Naujienos

JUODAI BALTAS ŠAŠKIŲ PASAULIS

Skuodo vaikų lopšelis-darželis ne tik skatina vaikus sveikai ir aktyviai gyventi, bet tuo pačiu pratina kurti ir taikyti strategijas, bei samprotauti žaidžiant stalo žaidimus.
Jau vasario 11 d. įvykusiame Skuodo vaikų lopšelio-darželio šaškių turnyre buvo išrinkti 5 vaikai, kurie atstovaus rajoniname šaškių turnyre, Ylakiuose. Ši graži idėja įgyvendinta projektu ,,Lietuva – tai aš, Lietuva – tai mes“. Minėtasis projektas skirtas Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti.
Rajoniniame šaškių turnyre, kuris vyko kovo 3 d. Ylakiuose, dalyvavo net 16 priešmokyklinės grupės vaikų, iš jų net 5 atstovavo  Skuodo vaikų lopšeliui-darželiui: Gabrielė Tiškutė ( ,,Smalsučių“ gr.), Irmina Motiejauskaitė ( ,,Smalsučių “ gr.), Arnas Antanavičius (,,Smalsučių “ gr.), Arnas Skiezgilas ( ,,Gudručių“ gr.) ir Augustė Stonkutė (,,Gudručių“ gr.).
Renginio organizatoriai iš pradžių dalyvius pasveikino muzikiniu pasirodymu,  po kurio buvo atidarytas šaškių turnyras.  Kaip ir priklauso tikram šaškių turnyrui, dalyvius stebėjo ne tik teisėjai, bet ir  vyriausiasis teisėjas. Pats turnyras buvo suskirstytas į kelis etapus. Kiekvienas dalyvis išsitraukė savo priešininką. Laimėtojas keliauja į tolimesnį etapą, kuriame jau rungiasi dėl prizinių vietų.
Galima pasidžiaugti, kad Arnas Skiezgilas ir Gabrielė Tiškutė savo sukurta strategija pateko į antrajį šaškių turnyro etapą. Tačiau fortūna  nusisuko ir nepadėjo laimėti prizinės vietos.  Vaikų mažytį lūdesio ir pralaimėjimo kartėlį nuskaidrino padėkos raštas ir gardi saldumynų dovanėlė.  Padėkos buvo įteiktos ir auklėtinių mokytojoms: Rasai Butavičienei, Sadai Kubilienei ir Vidai Bružienei.

 

JET laboratorijos vedėja Monika Beniušytė