Naujienos

Gražiausias lietuviškas žodis – 2020

,,Kalba – sielos veidrodis. Kaip žmogus kalba, toks jis ir yra.“ (Publilijus Siras)
Priešpaskutinę vasario mėnesio dieną Skuodo vaikų lopšelio-darželio ,,Liepaitės“ korpuse įvyko renginys ,,Gražiausias lietuviškas žodis – 2020 “.  Jį vedė  žiniukės: Ramunė  ir  Monika (Ramunė Budrikienė ir  Monika Beniušytė).
Visą savaitę vaikučiai savo grupėse rinko gražiausius lietuviškus žodžius, skambančius jų šeimose ar darželio grupėje. Taip pat visi puošė, aplikavo bei kūrė savo vardų pirmąsias raideles.
Žiniukės renginį pradėjo pasiveikindamos skirtingomis kalbomis. Joms į pagalbą skubėjo darželyje savanoriaujanti Ketevan Apridonidze.  Labai džiugu, kad  gražiausius išrinktus žodžius sieja lietuviška tematika, nes 2020  gražiausiais žodžiais tapo: ,,Lietuva“ , ,,myliu“, ,,meilė“ ir ,,šeima“.  Vėliau vaikai žaidė žaidimus, susijusius su kalba ir lietuvišku žodžiu, kabino savo sukurtas vardų raideles ant raidžių medžio.
Renginį užbaigė savanorė Ketevan padeklamuodama vaikams gerai žinomą eilėraštį ,,Tindi rindi riuška“ lietuvių kalba. Taip vaikams buvo siekiama parodyti, kaip gražiai skamba lietuviškas žodis svetimos tautos lūpomis.

JET laboratorijos vedėja Monika Beniušytė