Naujienos

Užgavėnės „Saulutėje”

Lopšelio-darželio bendruomenė vasario 25 d. labai nuotaikingai atšventė Užgavėnes darželyje.
Užgavėnės – išskirtinė metų diena, viena linksmiausių žiemos švenčių, simbolizuojanti žiemos išvarymą siekiant prisišaukti pavasarį. Nors šiemet žiemužė šalčio ir sniego pagailėjo bet vis dėlto, lopšelio-darželio bendruomenė susirinko draugėn triukšmingam žiemos išvarymui.
Tad pasislėpę po velniukų, čigoniukų, raganiukų ir kitokiomis kaukėmis, apsiginklavę tarškalais-barškalais ir rankose nešini savo nupieštas šių metų negeroves, blogybes, pykčius, blogas mintis, smarkiai trypdami, atsikratėme-sumetę Raganaitei į maišą, sudeginti. Tad prisisėmę pilnas rieškutes geros nuotaikos, čigonėlei Radai pakvietus pagrindinius Užgavėnių personažus Lašininį ir Kanapinį, grojant trankiai muzikai visi linksminomės, šokome, dainavome. O kaip būdinga Čigonėlei Radai kažką nugvelbti, tai ir šį kartą po jos apsilankymo „Bitučių“, „Skruzdėliukų“ ir „Pinokių“ grupėse buvo nugvelbusi jų simbolius. Tad teko garsiai, išradingai ir  triukšmingai varyt žiemą iš kiemo, kad  susigrąžintų, tai kas priklauso  jiems.
Išbandėme taiklumą  žaisdami „Blynų mėtymą į „bliūdus“. Lašininis ir Kanapinis pasikvietę į pagalbą  visus norinčius  rungėsi traukdami virvę, tol kol Kanapinis tapo nugalėtoju. Lašininis simbolizuoja mūsų ydas –persivalgymą ir tinginystę, o Kanapinis – atvirkščiai yra judrus, liesas, mokantis su kitais dalintis, todėl Kanapinis ir laimi kovoje su Lašininiu.
Šventės pabaigoje visi persirengėliai ir šventės svečiai su pasimėgavimu vaišinosi gardžiais blynais, kuriuos iškepė darželio virėjos. Po tokio triukšmingo žiemos varymo belieka laukti pirmųjų pavasario pranašų.

 

Mokytoja (auklėtoja) dirbanti ikimokyklinio ugdymo programą Lina Untulienė