Naujienos

EKOLOGINĖ VALANDĖLĖ VAIKAMS

Šiais metais žiema mus vėl lepina šiluma. Atrodo ji jau baigėsi, dar net ne prasidėjusi. Skuodo vaikų lopšelio-darželio vaikai ir visa bendruomenė jau tradiciškai vasario mėnesį dalyvauja ekologinėje akcijoje ,,Baltasis badas“. Akcijos tikslas: skiepyti vaikuose norą dalintis, užjausti, mylėti, globoti miško žvėrelius ir paukštelius. Vaišių stalas, dėka tėvelių, lūžo nuo gausos gėrybių: daržovių, vaisių, šakniavaisių, grūdų, sėklų, kruopų…
Vasario 12-ios dienos rytą, vaikai nešini lauknešėliais, rinkosi į darželio salę. Juos pasitiko žvėrelių apranga ir kaukėm pasipuošę vaikai: lapė (Irmina), meška (Vytautas), vilkas (Laurutė ) zuikis ( Naglis), ežiukas (Paulina). Jie  paruošė ir papuošė vaišių stalą.
Renginio vedėjos Aušra Ramančikienė ir Vilija Jasienė, vykdydamos lopšelyje-darželyje             ,,Smulkiosios motorikos“ programą, inicijavo viso darželio grupių vaikus suverti vėrinius paukšteliams. Stebėjomės kūrybiškais, įvairove stebinančiais vėriniais, kuriais papuošėme medelį.
Jau trečius metus iš eilės šiame renginyje dalyvauja Lenkimų miškų urėdijos girininkas Vilius Poškys. Girininką nustebinome, muzikos vadovių Aušros Alonderienės ir Daivos Mockienės koncertine programėle, kuriose dalyvavo ,,Smalsučių“, ,,Gudručių“, ,,Bitučių“, ,,Vyturėlių“, ,,Zuikučių“, ,,Skruzdėliukų“ grupių vaikai. Girininkas surengė įdomią viktoriną ,,Kas tai?“, supažindino su  atsivežtais trofėjais: elnio, briedžio, stirnos ragais, bebro dantimis ir šerno iltimis. Vaikai stebėjo žvėrių pėdsakus smėlyje, matavosi girininko kepurę.
Visiems akcijos dalyviams ir jų tėveliams girininkas dėkojo už gausias vaišes miško žvėreliam, parengė foto reportažą ,,Kaip puotos stalas atrodė miške“.
Renginio pabaigoje, lopšelio-darželio direktorė Audronė Pitrėnienė padėkojo renginio svečiui, organizatoriams, dalyviams, džiaugėsi vaikučių dideliu noru dalintis, rūpintis, globoti, saugoti. Ekologinė valandėlė patiko ne tik vaikams, bet ir žvėreliams ir paukšteliams.

 ,,Žirniukų“ grupės vyr. mokytoja Aušra Ramančikienė