Naujienos

VASARA KVEPIA MEDUMI

Tęsdami projektą „Senovės žemaičių amatai. Bandau pats“ „Žiogelių“ grupės vaikai nutarė susipažinti su bitininko amatu. Šį kartą į kelionę jie pasikvietė „Boružėles“. Kelionė autobusu buvo trumpa: tik iki Sportininkų gatvės, kur įsikūrusi UAB „Skuomeda“. Vos išlipus iš autobuso, vaikų akis patraukė neįprasti aviliai. Bitininkas Valius Jonkus paaiškino vaikams, kad dabar jie gaminami iš putplasčio – yra ne tik žymiai lengvesni, bet ir nepralaidūs jokiai temperatūrai. Vaikus vidun viliojo saldus medaus aromatas. Erdvioje patalpoje sustatyta daugybė įrengimų, kuriais iš korių sukamas medus bei didžiulės 200 l. talpos statinės jam supilti. V. Jonkus parodė visą medaus kelią nuo avilio iki plastikinio indelio, parduodamo medaus mėgėjams. Vaikai sužinojo, kodėl medus būna skirtingų spalvų, kodėl jį sveika valgyti, kokius dar naudingus produktus pagamina bitelės.
Nedidelėje parduotuvėje vaikai apžiūrėjo pardavimui skirtą medų, susipažino su specialia bitininko apranga ir darbui reikalingu inventoriumi.
Ekskursijos pabaigoje vaikai ir juos lydėjusios pedagogės Rasa Bernotienė, Sandra Liutkuvienė bei auklėtojų padėjėjos Laima Sparnauskienė, Genoveita Dargienė buvo pavaišinti ką tik išsuktu medumi.

Rasa Bernotienė ,
„Žiogelių“ gr. mokytoja – metodininkė