Naujienos

„Ateities darželį kuriame šiandien 2”

Gegužės 28-ąją Skuodo vaikų darželyje įvyko forumas-konferencija „Ateities darželį kuriame šiandien 2”. Į forumą konferenciją atvyko dalyviai iš visų Lietuvos ikimokyklinio ir priešmokyklinių ugdymo įstaigų. Renginį pradėjo  susirinkusius sveikindama Skuodo vaikų lopšelio-darželio direktorė Audronė Pitrėnienė, taip pat ir Skuodo rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Renata Kilijonienė.
Kaip ir pernai, forume-konferencijoje apsilankė lopšelių-darželių kuratorė, LR švietimo, mokslo ir sporto ministerijos Ikimokyklinio bei pradinio skyriaus vedėja Laimutė Jankauskienė, kurios pranešimas „Mažų vaikų ugdymas ir dirbtinis intelektas. Apie ką čia?”, tos pačios ministerijos Pedagogų veiklos skyriaus vedėja Vilma Bačkiūtė skaitė pranešimą „Laikmečio misija – profesinis augimas”, o Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Daiva Vaišnorienė kalbėjo apie ankstyvąją švietimo pagalbą.
Antroje forumo-konferencijos dalyje mintimis dalijosi Skuodo lopšelio-darželio direktorė Audronė Pitrėnienė ir jos pavaduotoja Simona Jurčė pristatydamos pranešimą „Laimingas ugdytojas – laimingas ugdytinis”, neišnešiotų naujagimių asociacijos „Neišnešiotukas” atstovė ryšiams su visuomenė Jolanta Grijorjavienė kalbėjo apie neišnešiotukų ugdymą ikimokyklinio ugdymo įstaigoje,  „Sveikatos želmenėlių” asociacijos narė, jogos mokytoja Greta Grušaitė pristatė jogos galimybes ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo vaikams.
Džiaugiamės informatyvia ir naudinga konferencija, kurioje netrūko nei mokslinių ar praktinių pranešimų, bet ir ugdytinių, mokytojų (auklėtojų), mamų pasirodymų.

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui
Simona Jurčė