Naujienos

„Iškylaujame, rungtyniaujame, švenčiame”

Gegužės 27 d. vyko Skuodo rajono ikimokyklinukų saviraiškos šventė „Iškylaujame, rungtyniaujame, švenčiame“. Renginį šiemet organizavo Ylakių vaikų lopšelis-darželis. Šventė buvo numatyta  I. Navidansko parke, tačiau gamta iškrėtė pokštą, nuo pat ryto pliaupė lietus, todėl renginys buvo perkeltas į Ylakių gimnazijos sporto salę.
Į šią šventę vykome ir mes – Skuodo vaikų lopšelio-darželio „Pelėdžiukų” grupės komanda. Pasipuošę jūrine atributika, smagiai įsiliejome į Mosėdžio lopšelio-darželio ir Ylakių lopšelio-darželio piratų ir jūreivių komandas.
Šventė prasidėjo iškilminga visų komandų eisena, prisistatymais ir linksma piratų mankšta, kurią vedė Piratų vadas-kineziterapeutas Mantas Jonkus. Vėliau sekė sudėtinga estafetė ratu su įvairiausiomis vikrumą, ištvermę, greitį ir draugiškumą skatinančiomis užduotimis. Taip pat vaikai rungėsi taiklumo  ir  virvės traukimo rungtyje. Atokvėpio minutėlę, mokėsi, kaip padėti užspringusiam vaikui, kaip saugiai elgtis sportuojant.
Šią gražią šventę vainikavo draugiškas kolektyvo pasisėdėjimas prie vaišių stalo su keptomis dešrelėmis ir daržovėmis. O į namus grįžo,  pasikrovę  geromis emocijomis ir kupini  naujų įspūdžių.
Šios šventės metu vaikai pajuto iškylavimo bendruomenėje džiaugsmą, ugdėsi atsakomybės jausmą, tenkino judėjimo poreikį, grūdinosi ir mėgavosi linksmomis akimirkomis su naujais draugais.

„Pelėdžiukų“ grupės auklėtoja metodininkė Laima Galdikienė