Naujienos

Savo kraštą pažinti galima žaidžiant

Ugdant mažuosius svarbu ne tik suteikti žinių apie supantį pasaulį, bet ir mokyti mylėti savo gimtinę, šalį kurioje gyvena. Kai pradedame apie tai kalbėti, matome, kad labai trūksta ugdymo priemonių.
„Zuikučių“ grupės pedagogėms kilo idėja sukurti žaidimą – dėlionę  „Mano kraštas“.  Dėlionė yra apie mūsų rajono lankytinas, įžymias vietas: Mosėdį, Barstyčių akmenį, Apuolės piliakalnį, Šauklių tundrą, I. Navidansko parką, gimtą miestą Skuodą. Vaizdus vaikai gali sudėlioti iš 6 – 4 dėlionės dalių. Vaikams suprantama kalba pedagogas papasakoja kas kiekvienai vietovei būdinga. Vaikai nuotraukose atpažinę matytas  vietoves, patiria daug teigiamų emocijų. Žaidimas skirtas žaisti ant šviesos stalo, kas dar labiau sustiprina įspūdžius.

       Taip sutapo, kad Šiaulių lopšelis-darželis „Žibutė“ paskelbė Respublikinį ikimokyklinio ugdymo įstaigų projektą – parodą  „Žaisdamas pažįstu Lietuvą“, skirtą vaikų pilietiškumui, tautiškumui ugdyti. Šiuo metu mūsų priemonė yra eksponuojama šio lopšelio – darželio internetiniame puslapyje.

„Zuikučių“ grupės
Vyr. mokytoja (auklėtoja)
Laima Gruzincevienė