Naujienos

Mažųjų menininkų kūryba

Balandžio 19 d. Skuodo informacijos centre atidaryta Skuodo vaikų lopšelio-darželio priešmokyklinių grupių („Žvirbliukų“, „Buratinų“, „Gudručių“, „Smalsučių“) vaikų kūrybinių darbų paroda „Ką slepia linijos?“. Parodą kartu su vaikais parengė dailės mokytoja Lina Daukantienė.
Daug dienų vaikai keliavo po linijų pasaulį dailės pamokose. Kodėl būtent linijų? Nes linija – pats svarbiausias piešinio konstrukcinis elementas, pati svarbiausia piešinio detalė. Nuo jos prasideda minčių dėliojimas, fantazijos išraiška. Įdomu tai, kad vaikai ieškodami ir analizuodami linijas, prisilietė prie įvairiausių dailės technikų, eksperimentavo, išbandė netradicinius piešimo būdus, ieškojo jų savo darželio aplinkoje. Sužinojo, kad linijos spinduliuoja nuotaiką, jausmus, išgyvenimus, charakterį.
Vaikai parodos atidarymo laukė lyg šventės. Kartu su dailės mokytoja paruošė meninę kompoziciją su šokio elementais, dainuota, klausyta eilėraščio… Ugdytiniams už kūrybiškumą įteikti medaliai.
Parodoje galima pamatyti fotografijų, tapybos ir grafikos darbų. Sukaupta gerų  emocijų, jausmų tiek, kad mažieji menininkai  nori pasidalinti su visais, kurie tik aplankys parodą. Ekspozicija veiks visą mėnesį, kviečiame apsilankyti.

Dailės mokytoja metodininkė Lina Daukantienė