Naujienos

Kuriame netradicinį margutį – veltinuką

Kai pakvimpa pavasariu jau ir Velykos ne už kalnų. O kol jų laukiame, pats laikas eksperimentuoti kuriant netradicinius margučius.
Internetas mirga nuo margučių kūrimo technikų, kurios labai patrauklios mažiesiems.
Šiemet vaikus, mamas ir auklėtojas pakviečiau pasimokyti kurti netradicinį margutį iš vilnos.
Supaprastintą, vaikučių rankelėms pritaikytą, vilnos vėlimo techniką išbandė „Gudručių“, „Smalsučių“ grupių vaikai, mamos ir auklėtojos. O vėliau margutį – veltinuką kurs ir „Pelėdžiukų“, „Zuikučių“, „Pinokių“ grupių vaikai.
Vilna užburia… Vaikai modeliuodami savitus spalvų derinius kūrė unikalius, nepakartojamus margučius. Vilnos tyrininėjimas – nauja patirtis mažiesiems. Vilna savitai kvepia, stipriau suspaudus sulimpa į gumulėlį, kurį sunku iškedenti, pešant vilną gaunami skirtingo intensyvumo spalvų deriniai. Visą tai ir dar daugiau vaikai sužinojo dirbdami su vilna.
Vėlimo procesas labai smagus. Šiltas muiluotas vanduo ir monotoniški judesiai ramina, vilna masažuoja delniukuose esančius sensorinius taškus. Tai kūrybinė meditacija…  Visada išlieka intriga – koks margutis susivels, kaip susipins, susilies spalvos? Rezultatas puikus! Margučiai nuostabūs! Jie visi skirtingi, įdomūs savo raštais ir spalvų deriniais. Emocijų gėrintis savo darbeliu ir tyrinėjant draugų margutį labai daug…
Ne ką mažiau teigiamų emocijų patyrė ir mamos, aktyviai įsitraukusios į kūrybinį procesą. Pasibaigus užsiėmimui ne viena sakė, kad laikas, praleistas kuriant, prabėgo labai greit, kad norėtų daugiau tokių kūrybinių užsiėmimų.
Tikiuosi, kad margučiai – veltinukai papuoš namus, arba kaip dovanėlė pradžiugins brangius žmones ar draugus.

Jovita Liaučienė
Mokytoja (auklėtoja) metodininkė
„Zuikučių“ grupė