Naujienos

Šventinis rytmetys Lietuvos valstybės atkūrimo dienai paminėti „Aš myliu Lietuvą!“

„Šita žemę man likimas dovanojo
Pilką dangų, sniego sodus ir pilis
Ji klevais raudonais rudenį liepsnoja
Ji atvėrus kiekvienam plačiai duris…“

Skambant G. Paškevičiaus dainai „Mano kraštas“ į lopšelio- darželio salę sugūžėjo šventiškai nusiteikę ir pasidabinę tautiška atributika vaikai ir auklėtojos. Visi: nuo mažo iki didelio susirinko paminėti Lietuvos gimtadienį – savo darbeliais, dainomis, šokiais, posmais parodyti meilę gimtai šaliai.
Vaikų nuostabai, iškilmingą rimtį, sujaukė paslaptingai į salę įsėlinusi Katė- detektyvė.  Ji atvyko išsiaiškinti vieno svarbaus dalyko: kas tai yra Lietuva – mergaitė, mergina o gal teta?  Vaikai džiugiai priėmė viešnią, vieni per kitą aiškino, kad Lietuva – tai ne žmogus, tai- šalis, tėvynė, gimtoji žemė, valstybė…
Toliau sekė trumpa istorijos pamokėlė apie valstybės simbolius: himną, herbą, vėliavą, paįvairinta vaikų dainelėmis, žaidimais, šokiais.
Visos šventinės savaitės metu vaikai savo grupėse gamino, piešė, spalvino namus, žmones, medžius, mašinas, tad Katė – detektyvė  pakvietė visus iš savo darbelių sukurti Lietuvą tiesiog salėje ir apjuosti ją tvirta akmenėlių siena.
Šventės metu aidėjo džiugus vaikų klegesys, skambėjo dainos, sukosi poros, veiduose neblėso šypsenos. Vaikų lūpose skambėjo širdį virpinantys žodžiai:  „Aš myliu Lietuvą!“.
Lietuvos gimtadienis – diena, kai per įvairias veiklas galime vaikams paaiškinti, kas yra Tėvynės meilė, atsidavimas savo šaliai, patriotizmas. Norėdami, kad vaikas „užsikrėstų“ patriotiškumu, turime nepraleisti svarbių valstybės švenčių ir jas nuoširdžiai paminėti.

                                                                                            „Pelėdžiukų“ grupės auklėtoja

                                                                                          metodininkė Laima Galdikienė