Naujienos

Ekologinė valandėlė su girininku ,,Baltasis badas“

Vasaris… baltų snaigių patalai, žemę padengė baltai. Ir nors šiemet žiema ne gili, ir sniego sluoksnis neviršija bado ribos, jau eilę metų Skuodo vaikų l/d.  bendruomenė, dalyvauja ekologinėje akcijoje ,,Baltasis badas“. Taip, kaip ir vaikai nori būti palepinti saldumynais, taip ir paukšteliai ir žvėreliai laukia gardesnio maisto.
Vasario 4 d. rytą lopšelio-darželio salės vidury, buvo padengtas baltas stalas, kuris prisipildė vaikų suneštomis vaišėmis ne sau, o paukšteliams ir žvėreliams. Pasidalinti, ką gauname iš gamtos, tai tarsi, atiduoti truputį skolos, kad užimame jų teritoriją. O savaitę prieš tai, visos grupės turėjo užduotį – pagaminti po vieną lesyklėlę, kurią pristatė renginio pradžioje. Stebėjomės tėvelių kūrybiškumu, senelių nagingumu, auklėtojų išradingumu, gaminant paukšteliams namelius. Net 20 lesyklėlių kabo darželio aikštelėse, turės kur paukšteliai nutūpti, pasistiprinti ir pasišildyti.
Renginio organizatorės ,,Žirniukų“ grupės vyr. mokytojos Vilija Jasienė ir Aušra Ramančikienė tam, kad vaikai sužinotų kuo daugiau miško paslapčių, į rytmetį pakvietė Kretingos miškų urėdijos Skuodo girininkijos girininko pavaduotoją Vilių Poškį, kuris vaikams surengė viktoriną: ,,Atspėk iš balso“. Nebuvo taip lengva, klausantis gyvo žvėrelio balso, atspėti kas tai, o dar girininkas, bandė suklaidinti vaikus, įkėlęs zebro, žirafos skleidžiamus garsus. Bet priešmokyklinukai buvo budrūs, praeitos temos apie miško žvėrelius, davė rezultatą ir vaikai patikslino, kad tai, ne Lietuvos miškų gyvūnai, o zoologijos sodo. Visų nuostabą sukėlė, kai girininkas pristatė trofėjus – briedžio numestus ragus, juos galėjo apžiūrėti iš arti, paliesti.
Girininkas dėkojo visiems akcijos dalyviams už gausias vaišes žvėreliams ir padovanojo visai darželio bendruomenei knygų, kalendorių, bukletų.
Darželio direktorė Audronė Pitrėnienė, pasidžiaugė, kad grupių tėveliai dosnūs ir aktyvūs rėmėjai organizuojamose akcijose ir įteikė kiekvienai grupei padėkos raštus.
Ir jau visai netrukus, saulutė vis šildys ir šildys, o paukšteliai atsidėkodami, vis labiau džiugins mus savo balsais.

Aušra Ramančikienė
,,Žirniukų“ grupės vyr. mokytoja
Nuotraukos iš darželio archyvo