Naujienos

PROJEKTAS „JUDRIEJI ŽAIDIMAI SU NETRADICINĖMIS PRIEMONĖMIS“

Judrieji žaidimai – vaikų džiaugsmo šaltinis. Visą mėnesį 5- 6 m. lopšelio-darželio ugdytiniai sukosi žaidimų „karuselėje“. Projekto tikslas – tenkinti ugdytinių fizinio aktyvumo poreikį su neįprastomis priemonėmis, uždaviniai: išbandyti netradicines priemones, žaidžiant judriuosius žaidimus neįprastoje aplinkoje, lavinti greitumą, vikrumą, koordinaciją, dėmesį, pusiausvyrą, žaidžiant judriuosius žaidimus, mokyti vaikus bendrauti ir bendradarbiauti, suprasti ir padėti vienas kitam, skatinti bendruomenės domėjimąsi sveikatos saugojimu ir stiprinimu.
Vaikai linksmai ir fiziškai aktyviai leido laiką žaisdami judriuosius žaidimus salėje, lauke, miesto parke, panaudojant įvairų sportinį inventorių, neįprastas ir netradicines priemones, kurios labai paįvairino vaikų judrumą, skatino vikrumą, koordinaciją, susitelkimą ir gerą nuotaiką.
Viso projekto metu vaikai buvo aktyvūs, azartiški, kupini energijos, turėjo galimybę patirti naujų potyrių ir atradimų, mokėsi būti komanda, judėjimo džiaugsmą, sužadinti norą augti sveikiems ir laimingiems. Visi dalyviai buvo apdovanoti padėkos raštais ir saldžiais prizais.

 

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui
Genovaitė Savickienė