Naujienos

Teatrinės edukacijos – projekto „Keliaujantis teatras“ dalis

Teatrinės veiklos tradicijos darželyje puoselėjamos seniai. Šiemet vaikus džiugino „Keliaujantis teatras“, o viena iš sudedamųjų veiklų – teatrinės edukacijos vaikams.
Mokytojos Jovita Liaučienė ir Laima Galdikienė įstaigos vaikučius kvietė į 3 skirtingas edukacijas.
Praktiniuose užsiėmimuose „Teatriniai  pratimai ir žaidimai“ vaikai mokėsi įvairių teatrinių elementų: balso, dėmesio lavinimo,  scenos judesio,  vaizduotės ir improvizacijos užduočių, ritmo pratimų, vaidmeninių žaidimų, kuriuos  galės panaudoti ne tik teatrinėse veiklose, bet ir kasdienėje veikloje.
Kūrybinėse dirbtuvėse „Gaminu teatro lėlę“ vaikai iš kojinių kūrė savo lėles. Kiek fantazijos ir išmonės, ir kiek nuotaikingų lėlių apsigyveno grupėse. Džiugino ne tik pats procesas, kai vaikai gali patys savo akimis pamatyti, kaip gimsta lėlė, bet ir vaikų emocijos, kai jie gali „prakalbinti“ savo pagamintą žaislą.
Edukacijoje „Pasaka kitaip“ vaikai kartu su mokytoja sekė interaktyvią pasaką, susikūrė pasirinktą „Puoduko teatro“ personažą iš antrinių medžiagų, o kūrybiškumą išlaisvino kurdami savo pasakas, pasakojimus, improvizacijas su jau turimais personažais.
Visas edukacijas lydėjo smagi nuotaika, vaikų smalsumas, noras aktyviai dalyvauti veiklose. Vaikams buvo įdomus pats veikimo procesas, kuris persikėlė į kitą lygmenį, kai vaikai žaidė su savo kurtomis lėlėmis, pasakų personažais.
Pačių vaikų sukurtos aplinkos, iš grupėje randamų žaislų, medžiagų, davė impulsą vaizduotei, išmonei kurti vaidmeninius siužetus.
Refleksijose, vaikai vertino – „nepatiktukų“ dėžutėje nebuvo nei vieno simbolio!
Komentaruose vaikai įvardijo, kas jiems patiko labiausiai: „noriu pasidaryti dar vieną tokį puoduką“, „man labiausiai patiko sugalvoti paršiukams vardus“, „man patiko pasaka, nesuprantu, kaip tas vilkas atsirado…“, „ar galiu neštis namo, noriu sesei parodyti“.
Labai džiaugiamės, kad edukacijose dalyvavo daugiau nei 100 vaikų iš 8 grupių.

 

Mokytojos:
Jovita Liaučienė
Laima Galdikienė