Naujienos

Lopšelio grupių projektas „Miklinsim pirštukus, marginsim margučius“

Pavasaris- gamtos atbudimo metas, o kartu su juo ateina viena gražiausių pavasario švenčių Šv.Velykos. Velykos –tai pavasario džiaugsmo ir linksmybių šventė, mūsų namus pripildanti pavasarinės nuotaikos ir plačių šypsenų.
Nuo kovo 25 d. iki balandžio 10 d. buvo vykdomas lopšelio grupių projektas „Miklinsim pirštukus, marginsim margučius“.
Projekto tikslas- lavinant vaikų smulkiosios motorikos įgūdžius, gaminti, kurti Velykinius simbolius, išbandant įvairias meninės raiškos priemones.
Projekto metu vaikai susipažino su Šv. Velykų tradicijomis, simboliais. Velykų šventė neįsivaizduojama be margučių marginimo. Tuo tikslu, lavinome vaikų rankų, pirštų, riešo ir plaštakos judesius, vaikai buvo skatinami išbandyti įvairias dailės technikas, meninės raiškos priemones. Vaikai grupėse kūrė, gamino Velykinius simbolius, margino margučius. Veiklų, darbų procesas buvo fiksuojamas foto nuotraukose.
Į projektą įsitraukė lopšelio grupių vaikučių tėveliai. Vaikai namuose, padedant tėveliams, išbandė įvairias, netradicines meno raiškos priemones, kuriant Velykinius simbolius.. Tėveliai veiklas su vaikais fotografavo. Iš gautų nuotraukėlių, sukūrėme bendrą video ir pristatėme lopšelio grupių mokytojoms ir tėveliams uždarose Facebook grupėse. Projekto pagalba, labiau susipažinome, susidraugavome su vaikų tėveliais, vaikai smagiai leido laiką grupėse ir namuose, patyrė džiugių, džiaugsmingų akimirkų.

 

Parengė mokytojos (auklėtojos), dirbančios pagal ikimokyklinio ugdymo programą: Sonata Ripkauskienė, Raimonda Petraitienė