Naujienos

„Kalėdinių Nykštukų pasaka vaikams”

STEAM mokytojų grupės iniciatyva-kvietimas  –  visą gruodžio mėnesį, įtraukiant grupių mokytojus, ugdytinius bei jų tėvelius, kurti Kalėdinius Nykštukus iš gamtinės medžiagos (visžalių medžių šakelių) ir jais, visiems kartu įsitraukiant į kūrybinę veiklą,  puošti darželio erdvę, laukiant gražiausios metų šventės Šv.Kalėdų.
Raudonomis kepurytėmis pasipuošę Kalėdiniai Nykštukai, padedami vaikų tėvelių bei mokytojų iš „Žirniukų“, „Nykštukų“, „Bitučių“, „Zuikučių“, „Vyturėlių“, „Ežiukų“, „Pinokių“, „Smalsučių“, „Varpelių“, „Žvirbliukų“, „Giliukų“, „Skruzdėliukų“ grupių keliavo į darželio kiemelį ir atkeliavę patogiai įsitaisė pusnyse šalia didžiosios kalėdinės eglutės.
Veiklos metu ugdytiniai ugdėsi pažintinę kompetenciją, stebėjo visžalių medžių šakeles, jas lygino, ieškojo panašumų ir skirtumų, atliko matavimus, plėtėsi kalbos žodynas, lavėjo dėmesys ir pastabumas, ugdytinių tėveliai įsitraukė į veiklą. O svarbiausia – kasdien lankydami darželio kieme savo ir kitų Nykštukus, vaikai vis iš naujo patyrė atradimo džiaugsmą.
Dėkojame socialiniams partneriams Valstybinių miškų urėdijai, Kretingos regioniniam padaliniui, Skuodo girininkijai, VĮ  už žaliavą (eglišakius) veiklai.

 

STEAM grupės  vadovė
ikimokyklinio ugdymo mokytoja
Daiva Šukienė