Valstybiniai projektai

TURININGA KELIONĖ Į KAUNĄ

Skuodo vaikų lopšelio-darželio „Sveikatiados” projekto komanda birželio mėnesį vykusioje ambasadorių  konferencijoje buvo apdovanota prizu – edukacija Nacionaliniame M.K.Čiurlionio muziejuje Kaune. Tai yra vienintelė vieta pasaulyje, kur sukauptas beveik visas įžymiausio lietuvių dailininko, kompozitoriaus, literato ir visuomenės veikėjo M. K. Čiurlionio kūrybinis palikimas. Galerijos patalpose eksponuojami genialaus lietuvių menininko tapybos ir grafikos darbai. Todėl ankstų rugsėjo 29-osios rytą  išvykome į Kauną. Muziejaus gidė raiškiu žodžiu ir pačios atliekamomis liaudies dainomis mums pristatė M.K. Čiurlionio biografiją ir per trumpą menininko gyvenimą sukurtus nepakartojamus jo paveikslus. Pažintį su maestro baigėme klausydamiesi simfoninės poemos ,,Jūra“ įrašo.
Lankantis Kaune, kilo mintis pamatyti ir kraštietės tapytojos  Ramutės Paulikaitės darbų parodą, kuri eksponuojama Verslo Parke ,,Aušra“.
O grįždami namo, Raseiniuose užsukome į vaikų lopšelį-darželį ,,Saulutė“. Čia su kolegomis kalbėjome apie  kasmet besikeičiančius džiaugsmus, rūpesčius ir iššūkius, apžiūrėjome renovuotas patalpas.
Smagu, kad vienos išvykos metu įgijome tiek daug įvairių patirčių.

 

Mokytoja metodininkė Rasa Bernotienė, dirbanti pagal ikimokyklinio ugdymo programą.