Naujienos

TAŠKO diena „Vyturėlių“ grupėje

Rugsėjo 15-oji – tarptautinė TAŠKO diena. Kiekvienas gali švęsti Tarptautinę taško dieną. Taip yra todėl, kad kiekvienas gali nupiešti tašką. Taško diena leidžia pajusti, kokios svarbios permainos gali prasidėti nuo mažo taškelio. Tai, kas prasideda mažu taškeliu ant popieriaus lapo, tampa pasitikėjimo ir drąsos proveržiu, uždegančiu savęs atradimo ir dalijimosi kelione, kuri įkvėpė daugybę vaikų ir suaugusiųjų visame pasaulyje. Taškas gali būti labai įvairus: didelis, mažas, vienspalvis, margas, nupieštas ranka, sulietas dažais, atspaustas, iškirptas…
Šis rytas „Vyturėlių“ grupėje prasidėjo kitaip, nei įprasta. Vaikai rinkosi pasipuošę taškuotais rūbeliais. „Ryto rate“ kalbėjome kas yra taškas, kam jis reikalingas, vaikai išsakė savo nuomonę apie tašką. Vardino kokių spalvų taškeliais papuošti jų rūbeliai. Kiekvienas vaikas su pasirinktu daiktu (kamšteliu, pagaliuku, ausų krapštuku, adata) mirkydami į guašą dėjo po vieną taškelį ant lapo. Kai visi taškeliai buvo sudėlioti vaikai juos pristatė pasakydami spalvą ir taško dydį. Taškų buvo ieškoma visoje grupėje, kuriuos atradę vaikai skaičiavo. Veiklos metu vaikučiai taškeliais puošė gražuolį besišypsantį tašką. Jungė taškus, kuriuos sujungus pasirodė rudeniškas lapas. Išsiaiškinus metų laiką, vaikai lapą spalvino įvairiausiomis spalvomis, nes įvairiaspalvis lapas, tai rudenėlio pranašas.
Po veiklos visi susėdome į ratą, refleksijai. Vaikučiams buvo padėti trijų spalvų taškai (raudonas, geltonas ir žalias), kurie simbolizavo šviesoforo spalvas, nes šios savaitės tema „Saugiai į darželį, saugiai į namus“, todėl pakartojome ir šviesoforo spalvas ir kokiai spalvai užsidegus, kaip elgtis gatvėje. Kiekviena spalva atitiko mūsų atliktus darbus. Raudona – bandymas su taškelias, geltona – taškelių ieškojimas grupėje, raudona – veiklos prie staliukų. Vaikai, kiekvienas pristatė kas jiems labiausiai patiko, ką naujo sužinojo ir pasirinko atitinkamos spalvos tašką.

Taškas – ne tik pradžia, bet ir pabaiga. Taškas ir viskas.

Vyr. mokytoja (auklėtoja) Silvija Lazdauskienė