Naujienos

RAJONINĖ ŠEIMŲ SPARTAKIADA „PASPIRTUKŲ, DVIRATUKŲ FIESTA“

Š. m. gegužės 26 d.  vyko rajoninė šeimų spartakiada „Paspirtukų, dviratukų fiesta“. Šventė turėjo vykti „Liepaitės“ korpuso sporto aikštelėje, bet netikėtai užklupus lietučiui, persikėlė į Skuodo Pranciškaus Žadeikio gimnazijos salę.
Renginio tikslas – vaikų ir bendruomenės fizinio aktyvumo skatinimas įstaigos viduje ir už jos ribų, išbandyti aplinkai palankias susisiekimo priemones. Fiestoje dalyvavo 6 ugdytinių šeimos: 2 šeimos iš Mosėdžio vaikų lopšelio-darželio, 2 šeimos iš Skuodo vaikų lopšelio-darželio „Saulutės“ korpuso ir 2 šeimos iš „Liepaitės“ korpuso. Komandą sudarė 2 vienos šeimos vaikai ir jų tėveliai.
Spartakiados atidarymas prasidėjo dalyvių komandų eisena, dainuojant lopšelio-darželio himną. Visus linksmai nusitekusius sportinei veiklai, pasveikino lopšelio-darželio direktorė Audronė Pitrėnienė, pasidžiaugė, kad šeimos atvyko į šventę, pasportuoti, pabūti su savo vaikais kartu.
Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Genutė Savickienė išvardijo šeimas, dalyvaujančias spartakiadoje ir pakvietė kiekvieną komandą prisistatyti. Po to vyko bendra visų spartakiados dalyvių mankšta, kurią vedė judesio korekcijos specialistė Živilė Jazbutienė. Po mankšelės pavaduotoja ugdymui pristatė šventės taisykles. Po taisyklių pristatymo prasidėjo paspirtukų, dviratukų  rungtynės. Vaikai lenktyniavo kartu su tėveliais, visi stengėsi kuo greičiau pasiekti finišą ir perduoti estafetę kitai komandai. Rungtynėms vadovavo judesio korekcijos mokytoja Živilė Jazbutienė. Po rungtynių vyko paspirtukų, dviratukų fiesta – visi vaikai, lydimi tėvelių, važiavo ratu su transporto priemonėmis. Ir paskutinioji rungtis – nenutrūkstanti, draugiška estafečių grandinė ratu, kuriai vadovavo mokytoja Vilma Kontrimienė. Reikėjo įveikti įvairias kliūtis: šokinėti per kartelę, eiti tilteliu, šokti į lankus ir t.t. Nugalėjo ištvermė ir draugystė. Visos šeimos ir mokytojos apdovanotos lopšelio-darželio padėkos raštais ir prisiminimo dovanėlėmis. Po apdovanojimų, visi dalyviai pasportavę, linksmi, o ir  lietučiui nustojus lyti, grįžo į lopšelio-darželio kiemo pavėsinę, kur laukė sveikatos stiprinimo vaišės.

Džiugu, kad mūsų drauge praleistas laikas bus visokeriopai naudingas, nes nėra nieko brangesnio už laiką, praleistą kartu su visa šeima. Vaikai patyrė judėjimo ir saviraiškos džiaugsmą, lavinome vikrumą, jėgą, ištvermę ir judesių koordinaciją.

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Genutė Savickienė