Naujienos

„Gegužė – mėnuo be smurto prieš vaikus“

Gegužės mėnesį kartu su Tomu Kinčiumi ir Alina Baranauskiene paruošėme skaidres apie smurtą. Alina parinko paveikslėlius, juos visi kartu aptarėme. Tomas surado trumpą, bet labai iškalbingą filmuką apie smurtą, o aš padariau ir pristačiau skaidres.
Kartu su Tomu, ir viena užsiėmimą vedėme vaikų ikimokyklinėse „Drugeliai“, „Žiogeliai“, „Lašiukai“, „Pelėdžiukai“, „Žvirbliukai“ ir priešmokyklinėse „Boružėlės“, „Buratinai“, „Smalsučiai“ ir  „Gudručiai“ grupėse.
Šio užsiėmimo tikslas – supažindinti vaikus, kas yra smurtas, kaip jis pasireiškia, kaip atpažinti ir ką daryti tai įvykus.
Užsiėmimas vyko dviem etapais. Per pirmąjį vaikai susipažino su žodžiu „smurtas“ ir jo apraiškomis, antroje dalyje – vaikai piešė smurtą ir rankelės pagalba uždėjo „STOP“ ženklą smurtui.
Vaikams žodis smurtas buvo nepažįstamas, todėl išsiaiškinome ką jis reiškia, koks būna smurtas, kaip jį atpažinti ir kaip elgtis. Demonstruojant skaidres su paveikslėliais, vaikai noriai aptarinėjo matytus vaizdus. Spėliojo ir dažnai tiksliai nusakydavo, kas ten vyksta tame piešinėlyje. Vaikai mokėsi atpažinti, kur yra smurtas, o kur tik draugiškas pajuokavimas. Dar kartą įtvirtinome žinias.
Vaikai labai atidžiai ir susikaupę žiūrėjo iškalbingą filmuką apie smurtą. Vėliau jį aptarėme.
Antroje veiklos dalyje vaikai piešė smurtą ir drąsiai sakė, ir nuspalvintu delniuku uždėjo ženklą „STOP“ smurtui.
Vaikai buvo patenkinti nauju užsiėmimu, kitokia veikla. Džiaugėsi gavę išreikšti savo jausmus žodžiu ir piešiniu. Visi savo piešinius norėjo pasiimti ir parsinešti į namus, ką ir padarė.

 

Psichologo asistentė Sigita Galinskienė