Naujienos

MASINIS BĖGIMAS „AŠ BĖGU – 2022“

Balandžio 6 – 7 d. Skuodo vaikų lopšelyje-darželyje vyko renginiai, skirti Pasaulinei sveikatos dienai paminėti – tai rytinė mankšta  flashmobas „LAIKAS KELTIS“ ir  „MASINIS BĖGIMAS „AŠ BĖGU – 2022“. Masinis bėgimas –  tai  sveikatinimo akcija „Sveikas vaikas – laimingas vaikas“.
Akcijos organizatoriai – RIĮDA „Sveikatos želmenėliai“ ir Vilniaus miesto lopšelis-darželis „Želmenėliai“. Tikslas – populiarinti bėgimo kultūrą Lietuvoje tarp ikimokyklinių įstaigų, skatinti ugdytinių ir pedagogų domėjimąsi bėgimu, fiziniu aktyvumu. Formuoti teigiamą požiūrį į bėgimą kaip sveikatinimo priemonę, ugdyti poreikį bėgiojimui drauge su bendraamžiais ar su kitais šeimos nariais. Padėti suvokti bėgiojimo svarbą fizinei ir psichinei sveikatai.
Masiniam bėgimui ruošėmės iš anksto: kiekvienam dalyviui pasigaminome emblemas su užrašu „Aš bėgu– 2022“, paruošėme vėliavėles bėgimo trasai pažymėti, STARTO ir FINIŠO linijų simbolius. Abiejų lopšelio-darželio korpusų bėgimo dalyviai, linksmai nusiteikę, vadovaujami mokytojų Živilės Jazbutienės ir Renatos Zajevienės, išsirikiavę pogrupiais, prisilaikant saugaus atstumo reikalavimų, rinkosi sporto aikštelėse bendrai mankštai. Kiekviena grupė prisistatė pačių sugalvotomis skanduotėmis. „Saulutės“ korpuso bėgimo dalyvius aplankė Skuodo rajono policijos komisariato vaikų draugas „Amsis“ kuris palinkėjo saugaus ir greito bėgimo. Prie STARTO linijos vaikai rikiavosi po vieną grupę kartu su savo pedagogėmis. Atbėgus prie FINIŠO, kiekvienam dalyviui buvo įteikti sveikatinimo prizai – obuoliai. Visi bėgimo dalyviai, paraudusiais žandukais, patyrę džiugių emocijų, grįžo į savo grupes.

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Genutė Savickienė