Naujienos

Užsiėmimas „Aš atsakingas už savo žodžius“

Užsiėmimas skirtas 5 – 6 metų vaikams, siekiant stiprinti ir ugdyti atsakingų sprendimų priėmimą, t. y., gebėjimas priimti konstruktyvius ir moralinių normų nepažeidžiančius sprendimus.
Pasitelkiant pasakos motyvus, buvo stengiamasi padėti vaikui suprasti pasakomų žodžių reikšmę, kad mes visi esame atsakingi už savo žodžius. Už tai, kaip mes kalbame ir ką sakome, kad turime kalbėti gražiai, mandagiai ir atsakingai.
Vaikai labai atidžiai klausėsi pasakos, aptarė ją. Priėjo išvados, kaip reikia kalbėti, kokius žodžius vartoti, kad būtų gera jų klausytis, kad gražūs žodžiai yra „prašau“, „ačiū“, „atsiprašau“ ir dar daug visokių žodžių paminėjo vaikai. Kad kaip mes kalbame, taip mus priima aplinkiniai.
Po pasakos aptarimo, vaikams buvo pasiūlyta tapti pasakos kūrėjais ir iliustruoti šią pasaką. Vaikai piešė, kas atsitinka su jo burna, kas iš jos lekia, kai žmogus kalba gražiai ir kas nutinka, kai žmogus kalba bjaurius žodžius.
Tikiuos, kad vaikai įgys daugiau patirties, lengviau mokės identifikuoti problemą ir prisiimti atsakomybę už savo žodžius.
Užsiėmimai buvo pravesti priešmokyklinėse grupėse „Smalsučiai“, „Gudručiai“, „Buratinai“, „Giliukai“ ir ikimokyklinėse grupėse „Kiškučiai“, „Skruzdėliukai“, „Varpeliai“.
Užsiėmimus vedė psichologės asistentė ir specialusis pedagogas. Užsiėmimai vyko gruodžio 16 – 22 dienomis.

Psichologo asistentė Sigita Galinskienė