Naujienos

SVEIKATINGUMO SAVAITĖ LOPŠELYJE-DARŽELYJE

„Vaiko sveikata – tai neįkainojamas lobis, didžiausia ugdymo vertybė, kurią privalu saugoti ir branginti kiekvienam iš mūsų“.
Spalio 5 – 9 dienomis Skuodo vaikų lopšelyje-darželyje organizavome projektinę sveikatingumo savaitę „Noriu būti sveikas ir stiprus“, kurios tikslas: ugdyti vaikų domėjimąsi sveika gyvensena ir skatinti poreikį aktyviai judėti.
Pirmadienį auklėtojos su vaikais grupėse vedė pokalbius, diskusijas apie sveiką gyvenseną, fizinio aktyvumo naudą mūsų organizmui, taisyklingą laikyseną, pėdų masažą ir kt.
Antradienis buvo „Basakojų tako“ diena, kurią vedė judesio korekcijos mokytoja Živilė Jazbutienė. Projekto veikloje dalyvavo priešmokyklinio ugdymo „Gudručių“ grupės vaikai.
„Basakojų take“ vaikai atliko įvairiausius pratimus, skirtus stimuliuoti ne tik kojų pėdų, bet ir rankų plaštakos taškus. Stimuliuodami taškus galime sužadinti viso organizmo veiklą. Atliko keletą pritūpimų, stovėjo ant vienos kojos, padarė „stalelį“ ( kai rankomis ir kojomis atsirėmę į žemę iškėlė pilvukus į viršų), pakėlė draugą stovėdami surėmę nugaras, laikydami draugo kojas ėjo taku.
Trečiadienis – judrių žaidimų diena. Juos organizavo mokytoja (auklėtoja), dirbanti pagal ikimokyklinio ugdymo programą Rasa Bernotienė. Kaip ir dauguma jų bendraamžių, ,,Žiogelių“ grupės vaikai taip pat mėgsta žaisti judriuosius žaidimus. Juos žaidžia tiek salėje, tiek lauke. Spalio 7 dieną skyrė judriesiems žaidimams. Salėje jie nuotaikingai žaidė ,,Paukštelis be namelio“, ,,Medžiotojas ir kiškiai“, ,,Žiogelių gaudytojai“, ,,Žalčio uodega“. Išėję pasivaikščioti į parką, kur taip maloniai šildė saulė, jie dar panoro pažaisti pamėgtus žaidimus.
Ketvirtadienis – „Futboliuko“ turnyro diena, „Kiškučių“ grupė – mokytoja (auklėtoja) Vilma Kontimienė.
Vaikučius pasitiko projekto herojus Kamuoliukas –„ Tukas“ – mokytoja (auklėtoja) Vilma Kontrimienė, kuris linksmai pasisveikino, supažindino su žaidimu, pristatė spalio mėnesio užduotėles. Išklausę „Tuko“ rekomendacijų, vaikai noriai ir linksmai nusiteikę, atliko mankštelę pagal dainelę: „Jei patinka ši dainelė – daryk taip“. Po mankštelės visi vaikai išbandė futboliuko žaidimą. Kamuoliuko „Tuko“ ir vaikų kelionė prasidėjo, tad laukia smagus, žaismingas žaidimas, kuris sukels pačias šilčiausias emocijas.
Penktadienis – „Linksmųjų estafečių“ diena. Šioje veikloje dalyvavo „Lašiukų“ grupė – mokytoja (auklėtoja) Virginija Girdžiūnienė.
Vaikai pasidalino į 2 komandas po 7 kiekvienoje. Viena komanda dėvėjo mėlynus marškinėlius ir pasivadino Mėlynųjų komanda, kiti dėvėjo geltonas liemenes ir pasivadino Geltonųjų komanda.
Vaikai noriai dalyvavo estafečių rungtyse, buvo linksmi ir emocionalūs,  palaikė savo komandos draugus, skanduodami dalyvių vardus, plodami ir modami rankomis. Labai patiko komandinis darbas, visi jautė atsakomybę už save ir savo komandą, labai stengėsi. Už gerus rezultatus visi gavo medalius, kuriais labai džiaugėsi. Aptarėme žaidimų eigą: kas buvo sunkiausia, kokia rungtis labiausiai patiko ir padarėme išvadą, kad  dažniau surengsime  panašias varžybas.
Sveikatingumo savaitė buvo džiugi, nekasdieniška, negalėjome visos grupės dėl izoliacijos aptarti veiklų kartu, tačiau viskas puikiai pavyko grupėse, vaikai aktyviai pajudėjo, patyrė daug džiugių emocijų, gerinome komandinio darbo, savitarpio pagalbos ir atsakomybės įgūdžius.

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Genovaitė Savickienė