Naujienos

Advento vakaronės

Adventas – rimties ir susikaupimo, o kartu ir džiugaus laukimo metas. Todėl kiekvienoje grupėje vyko vaikučių advento vakaronės kartu su tėveliais. Šeima galėjo pabūti drauge ir pajusti džiugią laukimo nuotaiką. 

„Varpelių” grupė

Adventas – stebuklo laukimo metas, kai mes visi ruošiame savo širdies prakartėles. Degant jau antrai Advento vainiko žvakelei gruodžio 12 d. „Varpelių“ gr. vaikučiai kartu su tėveliais pavakarojimą pradėjo šilumą skleidžiančia bendryste. Išklausę kalėdinės giesmės, pamiršę visus nūdienos rūpesčius, nuoširdžiai džiaugėmės vienas kito būvimu šalia, dalinome vienas kitam šypsenas, gerus žodžius, kalbėjome apie papročius, minėm mįsles.
Kūrybinių dirbtuvių metu visi kartu dekoravom Eimantuko keptus kalėdinius sausainius, gaminome kalėdomis kvepiančias žvakides ir puokšteles, eglutei žaisliukus. Įžiebę žaliaskarę vaikučiai turėjo galimybę pasidžiaugti savo rankelėmis kurtais žaisliukais. Susėdę kartu prie stalo ragavo kvapnios mėtų arbatos, skanavo  pačių dekoruotus sausainius.
Adventas – mistinis laikas, tai išbandėme ir keletą burtų. Traukėm šiaudą iš po staltiesės, varvinom žvakės vašką į dubenį su vandeniu, traukėm kūčiukų saujelę.
Šis vakaras mūsų vaikučiams buvo išties ypatingas. Juk vakaroti su tėveliais darželyje tenka ne taip dažnai. Tad nuostabu yra matyti, kaip iš laimės spindėjo vaikučių akytės. Pasipuošę stalelius kvepiančiom žvakidėlėm ir nuostabiom puokštėm, padabinę eglutę savo rankelių darytais žaisliukais šventine nuotaika lauksim Kalėdų Senelio susitikimo. Smagu, kad visų dėka grupė dvelkia Kalėdų laukimu.

Mokytoja (auklėtoja) Lina Untulienė

„Pelėdžiukų” grupė

Grožėdamiesi sutviskusiomis  Kalėdų eglutėms  turbūt kiekvienas galvoja apie savo Kalėdas, savo artimuosius. Mūsų vaikai ir anūkai dar labiau laukia Kalėdų Senelio, to stebuklingo Kalėdų ryto, kai kvepia meduoliais, apelsinais ir… dovanomis.
Advento vakarų rimtis kartu ragina mus  sustoti, atsigręžti į praėjusį laiką, susimąstyti, kokie buvo besibaigiantys metai, ką gero nuveikėm ir ko vėl nenuveikėm.
Trečiadienio pavakarę sukvietėme ,,Pelėdžiukų” grupės  tėvelius  į kūrybines advento dirbtuvėles. Mamytės kartu su savo vaikais puošė eglutes, gamino burbulus, pynė vainikėlius. Reikėjo matyti švytinčias vaikų akis. Kartu padaryti darbeliai džiugins visus iki  gražiausių metų švenčių. Kalėdų laukimą dar labiau sustiprino  mus aplankiusi  Kalėdų Senelio padėjėja nykštukė su stebuklinga knyga rankose, į kurią surašė vaikų norus ir akimirksniu išsiuntė Kalėdų Seneliui. Nykštukė tvirtino, kad Kalėdų Senelis pažadėjo aplankyti visus, tik nepranešė, nei kurią dieną, nei kurią valandą.  Kartais jis ateina naktį ir nesiryžta mūsų žadinti, kartais dieną, kai nebūnam namie,  kartais pasirodo visai netikėtoje vietoje… Toks jau tas Senelis. Paslaptingas. Svarbiausia, kad ateis. Tik būkim geri, rūpestingi, atlaidūs, jautrūs, mylintys. Ir nepasimeskim kalėdinių dovanų ieškojimo šurmulyje. Nuoširdūs pokalbiai prie šiltos mėtų arbatos puodelio, sausainių, kūčiukų, žvakučių liepsnelių sušildė mus visus.

                                                                        Mokytoja (auklėtoja) metodininkė  Aurelija  Vaškienė

„Nykštukų” grupė

Gruodžio 11d d. „Nykštukų“ gr. vyko Advento vakarojimas. Kartu su tėveliais pasidžiaugėme prieš savaitę vaikų ir tėvelių nupintais, išpuoštais Advento vainikais, visi kartu uždegėme žvakeles, palinkėjome šilumos ir sveikatos. Šiltą ir jaukų advento vakarojimą užbaigėme gamindami Kalėdinius žaisliukus, „Šilumos žibintus‘, bei skanaudami kūčiukus. Prasmingas pasibuvimas, išgyvenimas visiems kartu – tėvams, vaikams ir pedagogams, suartino visų širdis dar labiau.

Mokytoja (auklėtoja) Vaida Bernotienė

 

„Bitučių” grupė

 

„Žirniukų” grupė

„Buratinų” grupė

Nurimo gamta. Pavargo sodai brandinę vaisius. Užmigo žemė. Nuliūdo medžiai. Žmonės taip pat ruošiasi atverti savo širdis gerumui, nuoširdumui, geriems darbams, laukdami didelio stebuklo- šventų Kalėdų.
Nenuostabu, kad ši šventė reikšminga visiems, nes ji dvelkia paslaptimi ir mistika.
Artėjant didžiausiai metų šventei, gruodžio 12 dienos popietę nusprendėme sukviesti „Buratinų“ grupės ugdytinių tėvelius pavakaroti žibintų šviesoje į Adventinę popietę – „Kalėdų šviesos belaukiant“. Norėdamos, kad vaikai ir tėveliai geriau pajustų ir suprastų Advento prasmę, supažindinome su mūsų senolių tradicijomis, papročiais, burtais, buvo minamos mįslės. Vaikai, kartu su tėveliais turėjo galimybę iš siūlų pasigaminti rankų darbo lėlytę. Jaukus ir suartinantis vakaras palietė kiekvieno širdį. Šokant ratelius, kartu dainuojant vakaras netruko prabėgti ir nepajutome, kaip reikėjo atsisveikinti.

Priešmokyklinio ugdymo mokytoja, dirbanti pagal ikimokyklinio ugdymo  programą  Renata Vinogradovė

„Drugelių” grupė

„Kiškučių” grupė