Naujienos

Advento rytmetys darželyje

Adventas – laukimo, rimties, vilties,  ir susikaupimo metas prieš Šv. Kalėdas. Šiuo laikotarpiu esame kviečiami labiau atsigręžti į esmines vertybes, pažvelgti į savo vidinį pasaulį, atrasti turėjimo ir būties prasmę. Aktyviau gyventi ir puoselėti dvasinį gyvenimą, atsigręžti į šalia esantį žmogų ir artėti gerumo link.
Š. m. gruodžio 4-ąją Skuodo vaikų lopšelyje-darželyje vyko advento paskelbimas, kuriame buvo uždegta pirmoji adventinio vainiko žvakė. „Saulutės” korpuse renginį pradėjo „Žvirbliukų”, „Smalsučių” ir „Gudručių” grupių choras (mokytojos Aušra Alonderienė ir Daiva Mockienė), o „Liepaitės” korpuse „Buratinų” grupės vaikai (mokytoja Rasa Šalčiuvienė). Kiekviena lopšelio-darželio grupė savo pagamintus advento vainikus iškilmingai atnešė į salės vidurį, kur visus sveikino ir pirmąją žvakę uždegė darželio direktorė Audronė Pitrėnienė. Advento rytmetyje aiškintasi vainiko ir keturių žvakių prasmė, todėl „Gudručių” ir „Smalsučių” grupių atstovai kartu su pavaduotoja ugdymui Simona Jurčė inscenizavo jų prasmę ir reikšmę. Renginyje dalintasi ir gerumu: kiekvienai grupei įteiktas advento patiekalas- kučiukai ir meninio ugdymo mokytojos Linos Daukantienės gamintas angelėlis, kuris saugos ir globos mūsų vaikus visą advento laikotarpį.

Advento šviesa tegul sušildo mūsų širdis, atnaujina tarpusavio  santykius, uždega ir įžiebia tikėjimo ugnelę… Gražaus laukimo!

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui
Simona Jurčė