Naujienos

„Vyturėlių“ grupė edukacijoje „Aukso karštinė“

Saulėtą rugsėjo 18 dienos rytą, kai dar žolę prausė rasos lašeliai, „Vyturėlių“ grupės vaikučiai su vyr. mokytoja Silvija darželio autobusu išvyko į Mosėdį. Akmenų muziejuje vaikai sudalyvavo edukacijoje „Aukso karštinė“, kurią pasidovanojo iš žiemą laimėto konkurso „Eglučių alėja“ piniginio prizo.
Pievelėje, permirkusioje nuo rasos lašelių ir voratinkliais apipintų akmenų šalia muziejaus, mus pasitiko gidė, kuri ir pristatė vaikams edukaciją. Gidė buvo pasipuošusi su žiedu ir apyranke, o saujoje turėjo akmenėlį. Vaikams uždavė klausimą: kur matote auksą?  Dauguma parodė į akmenį, tik keletas vaikų sakė, kad tai apyrankė. Stende vaikams buvo rodomos nuotraukos, kuriose pavaizduota kaip atrodo auksas, kur randamas. Išklausius gidės pasakojimų, vaikučiai buvo paprašyti atsiraitoti rankoves, išsirinkti sau po kastuvėlį ir dubenėlį, o tada jau kibti į darbus. Vaikučiai sutūpė aplink didžiulius kubilus, pripiltus žvyro ir vandens. Kiekvienam buvo užduotis su kastuvėliu į savo dubenėlį iš kubilo įsidėti žvyro ir užsipilti vandens, o tada atsargiai dubenėlį judinti, kol pasirodys įvairios gėrybės (kriauklytės, akmenukai, karoliukai ir kt.). Vaikai, kiekvienas suradęs savo „auksą“, galėjo įsidėti į maišiuką. Kai visi jau buvo prisirinkę įvairių „aukso“ gėrybių, gidė išdalino paveikslėlius ir paprašė surūšiuoti savo radinius. Atlikus užduotį, vaikai vėl viską susidėjo atgal į savo maišiukus, kuriuos galėjo parsivežti namo.
Po edukacijos vaikams buvo išdalinti akmenų parko  žemėlapiai, o jais nešini iškeliavome į parką. Parko prieigoje mus pasitiko meškutė „Mildutė“, kuri su vaikučiais mielai papozavo nuotraukoms. Vaikai ją lietė, glostė, apkabino. Kibome į dar vieną užduotį su žemėlapiais, pagal kuriuos, vaikštinėdami po parką suradome nurodytus objektus (drakoną, kupranugario kupras, akmenų karaliaus sostą, akmeninį fotelį) , skaičiavome parke esančius tiltus.
Vaikams paliko didelį įspūdį rastas „auksas“, didžiuliai ir kitoniški akmenys parke, bei kelionė autobusu. Kai kurie autobusu važiavo pirmą kartą, tad linksmi, su šypsenomis veideliuose, parvykome į darželį. Vaikai įspūdžiais pasidalino ir su darželio kieme sutiktomis auklėtojomis, ir su tėveliais. Ši įspūdžių kupina diena vaikams teikė didelį malonumą.

Vyr. mokytoja Silvija Lazdauskienė