Naujienos, Valstybiniai projektai

,,Sveikatiados” ambasadorių suvažiavimas

„Sveikatiada“ – tai ilgalaikis sveikos gyvensenos ugdymo projektas, suteikiantis vaikams žinių ir praktinių įgūdžių apie sveikatą, mitybą ir fizinį aktyvumą.  Organizuojami vaikams įdomūs ir patrauklūs renginiai, kurių metu moksleiviai plečia savo žinias ir supratimą sveikos mitybos ir fizinio aktyvumo srityse. Veiklose dalyvauja ne vien moksleiviai, bet ir mokytojai, mokyklų ir darželių administracijos darbuotojai bei tėvai.
Skuodo vaikų lopšelis-darželis su šio projekto organizatoriais pasirašė bendradarbiavimo sutartį 2021 metais.  Nuo tada šešių grupių bendruomenės, vadovaujamos mokytojų (auklėtojų), dirbančių pagal ikimokyklinio ugdymo programą, ėmėsi įgyvendinti projekto siūlomas veiklas. ,,Skruzdėliukai”su vyr. mokytoja Nida Rubiniene, ,,Žvirbliukai”su mokytoja Daiva Dirkstiene,  ,,Varpeliai” su mokytoja Lina Untuliene,  ,,Vyturėliai” su vyr. mokytoja Silvija Lazdauskiene, ,,Drugeliai” su vyr. mokytoja Joana Alšauskiene  ir ,,Žiogeliai” su mokytoja-metodininke  Rasa Bernotiene dalyvavo konkursuose  ,,Mankštiada”, ,,Mano mėgstamiausias užkandis”, ,,Pietų kovų ringas”, ,,Šok ir nesustok”. Mokslo metus vainikavo tradicinis ,,Sveikatiados” ambasadorių suvažiavimas Kauno rajone, Raudondvaryje įsikūrusiame Menų inkubatoriuje.  Čia dalyvius pasveikino ir pranešimus skaitė  VšĮ „Tikra mityba“ direktorė Danguolė Gasparavičienė, Projekto ,,Sveikatiada“ vadovė Laura Blaževičiūtė, VšĮ Kauno rajono turizmo ir verslo centro direktorė Raminta Popovienė bei kiti projekto dalyviai.
Mūsų darželiui atstovavo projekto koordinatorė, pavaduotoja ugdymui Genovaitė Savickienė, projekto ambasadorė mokytoja-metodininkė Rasa Bernotienė,  sveikatos ir maitinimo organizavimo specialistė Gintarė Šulcė bei sandėlio administratorė Vaida Jokšaitė.  Mūsų triūsas nenuėjo veltui- buvome apdovanoti  specialiu prizu kaip aktyviausias naujas projekto dalyvis:  įteiktas kvietimas nemokamai aplankyti  Nacionalinį M.K.Čiurlionio muziejų Kaune.
Sėkmingai užbaigę mokslo metus, laukiame rudens, kai vėl su įdomumu  įsijungsime į ,,Sveikatiados “ veiklas.

Projekto , ,Sveikatiada” ambasadorė Rasa Bernotienė