Naujienos, Savivaldybės projektai

VASAROS STOVYKLA „VASAROS NUOTYKIS“

Birželio 10 – 12 dienomis Skuodo vaikų lopšelyje-darželyje šurmuliavo vasaros stovykla „Vasaros nuotykis“.

Stovyklos tikslas  – organizuoti vaikams patrauklią, turiningą ir prasmingą veiklą vasaros poilsio metu, kuri skatintų vaikų fizinį aktyvumą, kūrybiškumą, saviraišką ir iniciatyvą. Stovyklos metu vaikai dalyvaus turistiniuose žygiuose, linksmosiose estafetėse, natūralioje aplinkoje, kurių metu supras aktyvaus gyvenimo principus, formuosis vaikų sveikos gyvensenos įgūdžiai, siekiant aplinkos išsaugojimo. Mažieji stovyklautojai žygių metu tvarkys aplinką, rinks šiukšles ir saugiai elgsis natūralios gamtos aplinkoje. Dalyvaudami verslo edukacijose plės savo akiratį, formuos gyvenimui reikalingus įgūdžius ir diskutuos apie savo pašaukimą, ateities perspektyvas.

Stovykloje dalyvavo  ne tik Skuodo vaikų lopšelio-darželio 4 – 5 m.  amžiaus vaikai, bet sulaukėme svečių iš  Mosėdžio gimnazijos, Barstyčių vaikų globos namų ir Bartuvos progimnazijos. Iš viso – 69 dalyviai: 43 vaikai ir 26 suaugę. Stovyklautojais rūpinosi ir juos globojo mokytojos, mokytojų padėjėjos, administracijos ir kiti darbuotojai.

„Vasaros nuotykis“ prasidėjo veikla būriuose: susipažinimu, pavadinimų, skanduočių kūrimu, pasiruošimu atidarymui. Stovyklos atidarymą pradėjo iškilminga eisena su lopšelio-darželio vėliava ir dainuojamu įstaigos himnu. Stovyklos dalyviai – būriai pristatė savo sukurtas skanduotes ir būrių pavadinimus.

Po smagaus prisistatymo, nieko nelaukę, išvykome į Apuolės piliakalnį, kur žygio metu vykdėme ekologinę akciją – rinkome šiukšles ir nutarėme, kad reikia saugoti aplinką ir šiukšlinti negalima.

Po gerų darbų mūsų laukė sportinės varžybos, kurias organizavo judesio korekcijos specialistė Ž. Jazbutienė. Lenktyniavome, išbandėme savo jėgas, patikrinome būrio vadovių jėgų stiprumą.. Supratome, kad vieni esame greitesni, kiti gudresni, o dar kiti ištvermingesni, tad visi buvo apdovanoti prizais.

Vakare visų laukė linksmoji dalis – „Pižamų vakarėlis“, kurį vedė linksmasis Klounas – logopedė R. Pilibaitienė. Vaikai piešė dienos įspūdžius, prisiminimus, visiems pristatė, kas labiausiai patiko, atliko klouno nepaprastas užduotis, Na, o koks pižamų vakarėlis be šokių, žaidimų, pagalvių mūšio, kuris vaikams suteikė daug džiugių ir nesibaigiančių emocijų.

Antroji vasaros nuotykio diena prasidėjo kelione į Lietuvos jūrų muziejų, kur visus džiugino delfinų ir jūrų liūtų pasirodymas. Keliavome po muziejaus ekspozicijas, kur dvidešimt keturiuose akvariumuose gyvena 100 šiltųjų vandenų ir 60 gėlavandenių žuvų ir bestuburių rūšių. Po muziejaus vykome prie Baltijos jūros ir smagiai leidome laiką stovyklos būriuose – braidėme po Baltijos jūrą, statėme svajonių pilis, inscenizavome saulės spindulius ir tvarkėme paplūdimio aplinką. Juk taip gera gyventi ten, kur švaru.

Po dienos kelionių darželyje laukė Netvarkos Nykštukas – logopedė R. Pilibaitienė, kuriam buvo įdomu sužinoti, kur mes buvome, ką pamatėm ir ką veikėme. Nykštukui pademonstravom, pakomentavom savo dienos nuotraukas. Po dienos įspūdžių pristatymo, šokom, dainavom, žaidėm ir žiūrėjom filmukus, kurie nukėlė į sapnų karalystę.

Trečioji diena vėl prasidėjo naujais nuotykiais, veiklomis. Skuodo meno mokykloje vyko edukacinis užsiėmimas „Pažink molį“, kurį vedė mokytojai Jurgita ir Rimantas Eidėjai. Užsiėmimų metu stovyklautojai susipažino su moliu ir jo ypatybėmis, savo rankytėmis lipdė įvairiausius dirbinius. Vykome į saldžių istorijų namus „Kiškio pyraginę“, kur tapome tikrais kepėjais, konditeriais ir netgi menininkais, nes patys dekoravom sausainius, kurie virto spalvingomis raidėmis. Už gerą darbą Kiškis įteikė diplomus, kuriuose parašyta, kad tapome jo padėjėjais. Darželyje mus džiugino batutas, lauko įrenginiai ir tatuiruočių meistras, kuris papuošė vaikų ir vadovių kūnus pačiais įmantriausiais ornamentais, fragmentais, formomis.

Susirinkę salėje iškilmingai palydėjome Darželio vėliavą, sudainavome įstaigos himną ir atsisveikinome su stovykla. „Vasaros nuotykis“ buvo linksmas, smagus ir nepakartojamas. Kaip gaila, kad taip greitai viskas pasibaigė…..

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Genovaitė Savickienė